Logopedisch Centrum Zuid-Nederland
 
Deskundig en vertrouwd

NIEUWS

Januari 2023

Een nieuw jaar

Allereerst nog de beste wensen voor 2023 allemaal! 

Een nieuw jaar betekent vaak verandering, mensen maken plannen en nemen zich misschien voor zaken in het nieuwe jaar anders te doen. 

Wij hopen vooral dat de zorgverzekeraars het komend jaar anders gaan doen en bereid zijn de zorg die wij leveren op waarde te schatten.... Op 17 januari heeft er een bodemprocedure plaatsgevonden bij de rechtbank in Den Haag, aangespannen door een collectief van logopediepraktijken in Nederland, tegen de grote zorgverzekeraars. We hopen op deze manier een hogere vergoeding voor logopedische zorg te krijgen, zodat deze minimaal kostendekkend zal zijn. 
December 2022

Eind van het jaar in zicht!

Het einde van 2022 nadert..... In deze periode overwegen veel mensen of ze wellicht naar een andere zorgverzekeraar zullen overstappen....

Het kiezen van een zorgverzekering is best een lastig proces, want wat vergoedt elke zorgverzekering precies (en wat niet), welke zorg wil ik zeker wel vergoed hebben en welke zorg verwacht ik niet nodig te hebben? En welke zorgverzekering heeft dan het meest kloppende vergoedingenpakket voor mij en mijn gezin en is dat ook nog enigszins betaalbaar…?
Allemaal vragen die u zich kunt stellen bij het kiezen dus. Mocht u er al bijna helemaal uit zijn, maar kunt u niet kiezen tussen 2 verzekeraars….? 

Dan voegen wij bij deze nog graag een criterium toe om mee te wegen bij uw keuze:


betaalt de zorgverzekeraar mijn logopedist een fair tarief voor de geleverde zorg….???


Aangezien de logopedische behandeling van uw kind binnen de basiszorg valt, merkt u zelf niets van hoeveel of hoe weinig een zorgverzekeraar de logopedist betaalt voor de geleverde zorg, wij declareren immers rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. De tarieven die de zorgverzekeraars hanteren verschillen echter aanzienlijk van elkaar…. Daar merkt u zelf dus weinig van, maar de hogere vergoeding maakt voor ons een wereld van verschil!
Onderstaand overzicht hebben we gemaakt, zodat u in een oogopslag kunt zien waar de zorgverzekeraars staan wat betreft zorgtarieven voor logopedie. De keuze die u maakt is uiteraard altijd aan u!


Aangepast voor logopedie vanuit bron: https://bijleveldvitaal.nl/zorgverzekering-2023/

  

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen